Menu Luk

A-kasse priser 2019

Sammenlign a-kasse priser i oversigten. De fleste har GRATIS studiemedlemskab.

Vælg en a-kasse forneden, og tilmeld dig nu:

Om a-kasse priser

Hver måned betaler man et kontingent for at være medlem af en a-kasse. Kontingentet består af nogle forskellige ydelser, som er fastlagt af staten. Medregnet i a-kasse priserne er der dog også et administrationsgebyr. Gebyret er det omkostning, der giver den største forskel på de forskellige a-kasse priser. Det er nemlig individuelt fra a-kasse til a-kasse, hvad deres administrationsomkostninger er.

I denne guide kan du finde relevant information om a-kasse priser. Du kan blandt andet læse om:

Hvad går kontingentet til?

Når du er medlem af en a-kasse skal du betale et månedlig kontingent. Dette kontingent består af tre elementer:

  • Statsbidrag
  • ATP-bidrag
  • Administrationsgebyr

Et statsbidrag er et beløb, som a-kasserne skal overføre direkte til staten. Det er fastlagt ved lov hvor stort statsbidraget er, og derfor er det også det samme for alle a-kasserne. Beløbet bruges blandt andet til at finansiere dagpenge til ledige. Det derfor også den post der udgør langt den største del af a-kasse priserne.

Et ATP-bidrag er ligesom statsbidraget også en lovpligtig del af den samlede a-kasse pris. Ligesom statsbidraget er beløbet fast, og overføres direkte fra a-kassen til staten. ATP-bidraget udgør kun en meget lille procentdel af den samlede pris for en a-kasse.

Et administrationsgebyr bruges til at dække a-kassens udgifter. Det er blandt andet udgifter til medarbejdere, IT, lokaler m.m., som gebyret bruges til. Administrationsgebyret er den eneste del af a-kasse prisen, som fastsættes af den enkelte a-kasse. Derfor varierer det fra a-kasse til a-kasse. Altså er det også administrationsgebyret der udgør den eneste forskel på de forskellige a-kasse priser.

Hvis du er med i en efterlønsordning, er der dog også yderligere omkostninger i form af et efterlønsbidrag.

A-kasse priser for lønmodtagere

Som lønmodtager, kan du i din a-kasse vælge, at være fuldtids- eller deltidsforsikret. Du bliver berettiget til forskellige mængder dagpenge, afhængigt af hvad du vælger. Prisen på a-kassen afhænger derfor selvsagt også af dit valg.

Priser for fuldtidsforsikrede

Hvis du arbejder mere end 30 timer, skal du som en tommelfingerregel være fuldtidsforsikret. Du skal altså betale det fulde kontingent til a-kassen. Når du betaler det fulde kontingent, vil du selvfølgelig også blive berettiget til den maksimale dagpengesats. For langt de fleste er det derfor bedst at være fuldtidsforsikret.

Ender du som fuldtidsforsikret dagpengemodtager i ledighed, skal du primært søge fuldtidsstillinger. Det vil sige, at du skal kunne stå til rådighed for 37 timers arbejde i ugen. Ender du med at få et deltidsjob, skal du her fortsat søge fuldtidsstillinger, for fortsat at være berettiget til dagpenge.

Priser for deltidsforsikrede

Arbejder du 30 timer eller derunder, kan du som udgangspunkt selv vælge, hvorvidt du ønsker en deltidsforsikring. En deltidsforsikring påvirker de forskellige a-kasse priser. Som deltidsforsikret bliver kontingentet nemlig nedsat, i forhold til en fuldtidsforsikring. Men samtidig kan man heller ikke blive berettiget til den samme mængde dagpenge, som en fuldtidsforsikret.

Som deltidsforsikret skal du blot søge arbejde på 30 timer i ugen. Du behøver altså ikke søge fuldtidsstillinger, når du er deltidsforsikret.

A-kasse priser for studerende

For studerende er der som udgangspunkt andre vilkår end for lønmodtagere i beskæftigelse. Afhængigt af din alder, kan du nemlig typisk være medlem af en a-kasse helt gratis. Nogle a-kasser tilbyder nemlig gratis medlemskab for studerende. Andre a-kasser tilbyder dog ikke særlige fordele for studerende, mens andre igen tilbyder nedsætning af deres a-kasse pris. Det er derfor vigtigt at du tjekker op på de forskellige vilkår hos den enkelte a-kasse.

Studerende under 30 år

Som studerende under 30 år, er det lovmæssigt muligt at få gratis studiemedlemskab i en a-kasse. Det kræver selvfølgelig at den a-kasse du melder dig ind i tilbyder studiemedlemskabet gratis. Heldigvis er det de fleste a-kasser der tilbyder det, men alligevel er der nogle få der ikke gør.

Hvis du vil tjekke om en given a-kasse i oversigten har gratis studiemedlemskab, kan du gøre det ved at trykke “vis mere” i oversigten. Du vil der kunne se et punkt der hedder “gratis for studerende”. Hvis der står “ja”, kan du gratis melde dig ind i a-kassen.

Som studerende under 30 år anbefaler vi dig klart at melde dig ind i en a-kasse hurtigst muligt. Du vil på den måde nemlig kunne få mulighed for at modtage dagpenge hurtigere end de der ikke gør. I tilfælde af at der ikke er et job til dig når du afslutter dit studie, vil du ikke fortryde at have meldt dig ind. Når du er færdig med at studere vil du nemlig være berettiget til dagpenge, hvis du ikke finder et job. Det kræver selvfølgelig at du opfylder de forskellige krav der stilles fra arbejdsløshedskassernes side.

Studerende over 30 år

Hvis du er over 30 år og studerende, kan du ikke få gratis studiemedlemskab. Ifølge loven skal alle personer over 30 år nemlig betale fuld pris på deres a-kassekontingent. I stedet har du som udgangspunkt to valg.

Det første du kan gøre, er at lade dig deltidsforsikre under uddannelsen. På den måde skal du ikke betale det fulde beløb for din a-kasse, men kan samtidig få glæde af nogle af de fordele en a-kasse kan tilbyde dig.

Alternativt kan du også vente med at melde dig ind i en a-kasse til at du er nyuddannet. Her er det dog vigtigt at du husker at melde dig ind senest 14 dage efter din sidste eksamen.

Får du dig ikke meldt ind, inden der er gået 14 dage, mister du retten til dimittenddagpenge. Hvis det er tilfældet, skal du optjene dagpengeretten på lige fod med andre lønmodtagere. Det vil sige, at du skal arbejde i 1.924 timer før du kan blive dagpengeberettiget.

A-kasse priser for selvstændige

For dig som selvstændig tilbyder nogle a-kasser særpriser. Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på om det er den samme pris der tilbydes dig, som for de øvrige medlemmer.

Det er ikke alle a-kasser der tilbyder medlemskab for selvstændige. Derfor er det også vigtigt at du tjekker op på hvorvidt en a-kasse er selvstændigvenlig eller ej.

Hvis du vil tjekke om en a-kasse er åbent for selvstændige, kan du gøre det ved at trykke “vis mere” i oversigten. Der vil så åbne sig en menu, hvor du kan se om det er muligt at melde sig ind som selvstændig.

Skal du vælge ud fra a-kasse priser?

Langt de fleste forbrugere søger det billigste produkt til den bedste pris. Det gør sig selvfølgelig også gældende når man snakker a-kasse priser. Men når det kommer til stykket hænger pris og kvalitet ofte sammen – dog med få undtagelser.

I det følgende har vi lavet en stor guide, som kan hjælpe dig med at finde en god, men stadig prisvenlig a-kasse. Så er du i tvivl om, hvad du skal se efter, når du skal vælge, anbefaler vi dig at læse videre. Vi vil nemlig prøve at give dig det bedste svar på, hvad du skal kigge efter når du sammenligner a-kasse priser, kvalitet, kundeservice, goder m.v.

1. Se på andet a-kasse priser

Selvom a-kasserne lovmæssigt er forpligtet til at give den samme mængde dagpenge ved ledighed, kan det være en god idé at kigge efter andet end a-kasse priser i oversigten. Det er nemlig ikke alle a-kasser som har lige tilfredse kunder. 

Ser man eksempelvis på hvordan a-kasserne klarer sig på Trustpilot er der ofte en verden til forskel. Derfor har vi også inkluderet a-kassernes TrustScore i vores a-kasse oversigt øverst på siden.

Vi mener at kundetilfredsheden er et mindst lige så vigtigt parameter som prisen. Specielt da der i forvejen ikke er den store forskel i prisen fra den billigste til den dyreste a-kasse. Derfor kan det også være en god ting at vurdere a-kasserne ud fra.

Måske er det nemlig alligevel en god idé at bruge de 10 kr ekstra i måneden for at få den bedste behandling, hvis du ender i arbejdsløshed. Under ledighed gælder det nemlig ikke om at have en billig a-kasse, men derimod at have en a-kasse der leverer varen.

2. Der findes kun fordelagtige a-kasse priser

Det kan for nogle umiddelbart virke en anelse dyrt at melde sig ind i en a-kasse – også selvom man vælger den billigste. Men hvis du overvejer hvorvidt du bør spare udgiften til en a-kasse, er vores klare råd at melde dig ind i a-kassen lige meget hvad.

Kan du ikke få din økonomi til at hænge sammen ved at investere nogle penge i en a-kasse hver måned, kan du i hvertfald ikke nøjes med kontanthjælp, hvis du bliver arbejdsløs.

Husk på at staten bidrager til dagpengeudbetalingerne. Så ender du i arbejdsløshed får du altså god valuta for dine penge.